digitális oktatási rendszer

Megjelent a Tudás fáihoz kapcsolódó első pályázat, melynek részleteit a Pályázatok cím alatt ismerheted meg!

Mi is az a Tudás fái?

A Tudás fái egy online és interaktív tanulási rendszer, amelyben hiteles forrásból származó tanulási tartalmak segítségével a diákok önállóan és csapatokat alkotva bővíthetik tudásukat a történelemtől az irodalmon át a zenéig és a természettudományokig.

A feladatok megoldása során szerzett tudáspontok segítségével a felhasználók virtuális fákat ültetnek, és folyamatosan fejleszthetik saját avatárjukat, miközben tevékenységeikkel újabb és újabb célokat teljesíthetnek, melyekhez természetesen kitüntetések is járnak. A fákból pedig idővel facsoportok és erdők is válhatnak.

A rendszer használatával nem csak a tárgyi tudás gyarapszik, hanem a diákok motiválttá válnak további ismeretek megszerzésére. A feladattípusok alapvetően olvasásra épülnek, ezért a diákok szövegértését is fejleszti a rendszer. A megszerezhető kristályok, valamint a feladatok végrehajtásához nélkülözhetetlen tokenek véges száma miatt a diákoknak minden pillanatban fontos döntéseket kell hozni, így tervezéshez és startégialakotáshoz kapcsolódó készségeik is fejlődnek.

A Tudás fái 2021. március 18-tól várja a református iskolák diákjait és tanárait!

Ültessünk együtt 1000 fát!

A Tudás fái persze nem csak egyszerű online játék, hanem egyben egy vetélkedő is a református oktatási intézmények diákjai, illetve maguk az intézmények számára is. A rendszer részét képző kvízek, a párbajok és a tevékenységek segítségével megszerzett tudáspontokat a felhasználók előbb virtuális fákra és erdőkre, majd pedig valóságos fákra válthatják. A Református Tananyagfejlesztő Csoport és a Games for Business 2021-ben 1000 fát ültet el.

A legjobban teljesítő 50 intézmény a saját iskolakertjében is ültethet egy-egy fát!

A március 18-án induló játékba folyamatosan lehet bekapcsolódni. Az októberig tartó játékban hetente új tartalommal, havonta változó tematikákkal várjuk a diákokat és tanáraikat.

Tegyünk együtt a teremtett világért, és ültessünk el közösen 1000 fát!

Pályázatok

Aktuális kiírás

Április a zene hónapja: Készíts hangszert újrahasznosítható hulladékból!

A Tudás fái egyik kiemelt üzenete a teremtett világ védelmének fontossága. Nem véletlen, hogy a zene hónapja alkalmából meghirdetett pályázatunk is szorosan kapcsolódik ehhez a gondolathoz.

A kiírás lényege, hogy a pályázók újrahasznosított hulladékból készítsenek egyedi, működőképes hangszert. A nevezéshez pedig elég elküldeni egy a hangszerről készített fotót, valamint egy hangfelvételt, melyet meghallgatva a zsűri a hangszer működéséről is megbizonyosodhat.

A kiírás fontosabb részletei:

  • nevezési határidő: 2021. április 30. éjfél;
  • a nevezést a következő címen várjuk: tudasfai@reformatus.hu;
  • az elküldött e-mail tárgya legyen: Az én hangszerem;
  • a pályázó levélben írja meg , hogy melyik református iskola diákja és hányadik évfolyamra jár;
  • amennyiben a pályázat benyújtója a Tudás fái felhasználója, kérjük, ezt is jelezze.

A pályázaton minden református oktatási intézmény diákja részt vehet. A részvételnek nem feltétele, hogy a jelentkező a Tudás fái rendszer aktív felhasználója legyen, de reméljük, hogy ha korábban nem is, a pályamunka készítésekor kedvet kap a regisztrációra.

A pályamunkák közül a Tudás fái csapata által szervezett zsűri választja ki a legjobbakat, a nyertesek pedig értékes ajándékokkal gazdagodhatnak.

Amennyiben a pályázat benyújtója a Tudás fái rendszerének a felhasználója, a játékon belül további ajándékokra számíthat.

Kapcsolódó hírek

A Tudás fái játékhoz és vetélkedőhöz kapcsolódó hírek

A Peregrin – Az elveszett adatok nyomában vetélkedő korábbi hírei