A jövő városa

Határidő: 2021. június 15. 23:59

Májusban a digitalizációé a főszerep!  A Tudás fái csapata fontosnak tartja, hogy a diákok megismerkedhessenek az őket körülvevő világ legújabb technológiáival, ezzel is segítve őket, hogy mielőbb aktív formálójává váljanak.

A jövő megtervezéséhez azonban nem csak tárgyi tudásra, hanem hatalmas képzelőerőre és kreativitásra is szükség van. Erre épül új kreatív pályázatunk: „A jövő városa”, melyben arra kérjük a diákokat, képzeljék el, tervezzék meg, és mutassák be a jövő városát – azt, ahol és ahogyan 2050-ben élni fognak, vagy élni szeretnének.

Pályázni lényegében bármivel lehet, ami a címhez kapcsolódik – a rajzoktól, valós (dobozokból, gyurmából, építőkockákból stb. épített) városmodelleken át a digitális pályamunkákig. Nincs megkötés a formára és az anyagokra vonatkozóan.

A pályázóktól csak az elkészült produktumról készített képek/videók e-mailes beküldését várjuk.

A kiírás további részletei

  • nevezési határidő: 2021. június 15. éjfél;
  • pályázni egyénileg és csoportban is lehet;
  • a nevezést a következő címre várjuk: tudasfai@reformatus.hu;
  • az elküldött e-mail tárgya legyen: A jövő városa;
  • a pályázó levélben írja meg, hogy melyik református iskola diákja és hányadik évfolyamra jár;
  • amennyiben a pályázat benyújtója a Tudás fái felhasználója, kérjük, ezt is jelezze.

 

Részvétel feltétele

A pályázaton minden református oktatási intézmény diákja részt vehet. A részvételnek nem feltétele, hogy a jelentkező a Tudás fái rendszer aktív felhasználója legyen, de reméljük, hogy ha korábban nem is, a pályamunka készítésekor kedvet kap a regisztrációra.

 

Elbírálás és díjazás

A pályamunkák közül a Tudás fái csapata által szervezett zsűri választja ki a három legkreatívabbat, a nyertesek pedig értékes ajándékokkal gazdagodhatnak. Egy pályázó pedig a Makerspace Kft-nek köszönhetően egész osztályát elviheti a Makerspace Digitális Élményközpontjába.

Amennyiben a pályázat benyújtója a Tudás fái rendszerének a felhasználója, a játékon belül további ajándékokra számíthat.