Tavaszváró online feladatok alsósoknak

„…Egyszer csak az ablakpárkányra szállt valami. Fekete gombszeme volt és apró csőre. Jobbra nézett, balra nézett, bekukkantott a szobába, ugrált egy picit cérnavékony lábain, aztán hátravetette a fejét és elkezdett fütyülni.

Csodálatosan fütyült. A kiscsacsi ámult- bámult, a száját is nyitva felejtette, úgy hallgatta.

Mikor vége lett a füttynek, felsóhajtott.

– De gyönyörű!

A Gombszemű, apró csőrű kedvesen rámosolygott Samura, a kiscsacsira.

– Tavasz van, azért – mondta. És újra elkezdett fütyülni.”

(Csukás István: A Gombszemű bejelenti a tavaszt, részlet)

A Tavaszváró – online feladatok alsó tagozatos gyermekek számára készült foglalkozásai a Gólyahír című szöveggyűjteményünk történeteinek otthoni feldolgozását segítik. Célunk, hogy a gyűjteményben szereplő mesékkel és versekkel a hosszú, hideg tél után a felhasználók együtt tudjanak örülni velünk a tavasz érkezésének és a vele járó olyan szívmelengető csodáknak, mint amilyen a Gömbszemű füttye is!

A 30–45 perces foglalkozások otthoni, önálló munkavégzésre is alkalmasak, ezért elsősorban digitális eszközökre alapulnak, és a szöveggyűjtemény nélkül is használhatóak. A feladatvégzéshez általánosságban szükséges egy internet-elérésére alkalmas eszköz (pl. számítógép, laptop, tablet, okostelefon), írószerszám, füzet és színes ceruza.

Egyre bővülő foglalkozásainkat, amelyeket a bemutató szöveg alatti, templomot ábrázoló, kör alakú ikonra kattintva érhetnek el, hetente kétszer, hétfőn és szerdán tesszük közzé.

Kívánunk anyagaink felhasználásához sok örömet, boldog tavaszvárást és áldott húsvéti készülődést!

Tavaszváró - Kattintson a képre!

A Tavaszváró feladatok megnyitásához kattintsanak az ikonra!

„Örülni fog a puszta és a szomjú föld, vigad a pusztaság, és kivirágzik, akár egy liliom… Virágba borul és vigad, vígan örvendezik.” (Ézs 35,1–2)

Ha még több tavaszváró mesét és történetet ismernének meg, irodalmi szöveggyűjtemény-sorozatunk kötetei megrendelhetőek a Kálvin Kiadónál:

https://www.kalvinkiado.hu/konyv/hittanoktatas/reformatus-tananyagtar

A kiadványhoz kapcsolódó tanári kézikönyv pedig elérhető a Református Tananyagtárban:

https://reftantar.hu/konyvek/