Pünkösdi kihívás a Tudás fái oldalán!

Pünkösdkor ünnepeljük a Szentlélek kiáradását, Jézus Krisztus ígéretének beteljesedését. Fontos és szép ünnep, de vajon eleget tudunk róla? Tanév végi kihívásunk ezt a témát dolgozza fel.

A húsvét utáni 7. vasárnap és az azt követő hétfő pünkösd ünnepnapja, melynek igen komoly hagyományai vannak a keresztyén világban. Keverednek benne a vallási és népi elemek, üzenete pedig a ma gyermekeinek és felnőtteinek is megszívlelendő! 

Jelen kihívásunk célja, hogy a diákok minél szélesebb körű ismereteket szerezhessenek ezen ünnepről, mindezt pedig játszva és élvezettel tegyék. Felhívásunk persze nem csak gyermekeknek, hanem minden játszani és tanulni vágyó felhasználónknak szól! 😉

Részvétel a kihívásban

A játék a regisztrált felhasználók számára könnyen elérhető a “Témakörök” oldalán, az “Ünnepek, jeles napok” cím alatt. A kihívás a korábban megismert feladattípusokra épít, így aki már ismeri a Tudás fái kvízeit, könnyen haladhat a siker felé.

Előrehaladás

A kihívás öt kvízre épül, melyeket megadott sorrendben kell elvégezni. Amint egyet sikeresen teljesített a játékos, a következő is elérhetővé válik számára. A játékok sorrendje:

  1. A pünkösdi csoda
  2. Pünkösd története és szokásai
  3. Saul megtérése
  4. A kert ajándékai Pünkösd havában
  5. Piros pünkösd napja

Az ötödik kvíz teljesítése egyben a játék lezárását is jelenti, melyet a “Pünkösd” jelvénnyel díjazunk. 

A jutalom

A játék nem tét nélküli. Aki megszerzi a jelvényt, két ajándék tombolát is kap, melyekkel részt vesz a hónap végi tombolasorsoláson, valamint 500 tudásponttal is gazdagodik!

Tevékenységek

A kíváncsibbak számára további, a kihíváshoz szorosan nem kapcsolódó feladatokat (úgynevezett tevékenységeket) is előkészítettünk.

A tevékenységeket a nyitóoldal “Tananyagok” fülének “Tevékenységek” gombjára kattintva “Pünkösd” cím alatt lehet megtalálni.

Ha további kérdés merülne fel a játékkal kapcsolatban, küldje el nekünk a tudasfai@reformatus.hu címre!