Újra itt van Peregrin!

A nagysikerű csapatvetélkedő után, 2020. március közepétől június közepéig ismét nyitva áll a lehetőség, hogy a diákok izgalmas online kalandokra kísérjék Peregrint, és bepillanthassanak a református kollégiumok múltjába és jelenébe.

A játékra vállalkozó diákok 7 helyszínen (Kolozsvár, Nagyenyed, Debrecen, Pápa, Sárospatak, Nagykőrös és Budapest) gyűjthetnek adatokat a Galaktikus Enciklopédiába, és ezzel ismereteket saját maguk számára. A játékosok a református kollégiumokhoz kapcsolódó 12 érdekes tárgy 3D-s, digitális változatát is megszerezhetik, valamint máshol nem látható animációs filmeken és dokumentumfilmeken keresztül kerülhetnek közelebb a református közösséghez, gömbpanorámás felvételek segítségével járhatnak be virtuális tereket.

A játék újra nyitását követően mindenki egyénileg jelentkezhet be a Reftantár felületén: peregrin.reftantar.hu. A korábbi játékosoknak és pedagógusoknak is újra be kell regisztrálniuk, mert az adatvédelmi irányelvek miatt a korábbi adatokat már nem tároljuk.

Az otthoni gyakorlás mellett lehetőség van a tanórai felhasználásra is. Szeretnénk, ha minél több pedagógus kipróbálná a változatos pedagógiai környezetben használható feladatokat, ezért lehetőséget biztosítunk tanári regisztrációra is. A tanári felületen kategóriákba csoportosítva jelennek meg a feladatok; új anyag bevezetéséhez, az érdeklődés felkeltésére, vagy akár összefoglalásra, rendszerezésre egyaránt használhatóak a feladatok, lehetőség van a differenciálásra egyéni, páros vagy éppen csoportos munkaformában.

Szívesen vesszük a visszajelzéseket, tapasztalatokat a peregrin@reformatus.hu e-mail címen.