Lezárult „A jövő városa” pályázat!

Május közepén hirdettük meg a Tudás fái második „A jövő városa!” című pályázatát, amelyre június 15-ig lehetett jelentkezni. Választott zsűrink már értékelte is a beküldött pályamunkákat, melynek eredményéről szeretnénk most röviden beszámolni.

A pályázat kiírásában arra kértük a diákokat, képzeljék el, tervezzék meg, és mutassák be a jövő városát – azt, ahol és ahogyan 2050-ben élni fognak, vagy élni szeretnének. Pályázni lényegében bármivel lehetett, ami a címhez kapcsolódik – a rajzoktól, valós (dobozokból, gyurmából, építőkockákból stb. épített) városmodelleken át a digitális pályamunkákig.

Eredmények

A zsűri két pályázó munkáját találta kiemelkedőnek, melyeket értékes ajándékokkal jutalmazott. Mivel nem határoztak meg sorrendet, így névsorrendben mutatjuk be győzteseinket:

Lövész Nimród, a kunszentmiklósi Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola 5. évfolyamos tanulója – LEGO Digital Designer programmal készült makett

Turi Laura, a Madocsai Református Általános Iskolában 5. évfolyamos tanulója – makett papír és LEGO kombinációjából

A két pályamunka képekben

A többi pályázó sem maradt ajándék nélkül

A zsűri nagyra értékelte a többi pályázó erőfeszítéseit is, Képíró Ilona Boglárka a budapesti Vörösmarty Mihály Református Általános Iskola 5. évfolyamos tanulójának pályaművét a legszellemesebb alkotásnak ítélte, és a Református Tananyagfejlesztő Csoport kiadványaiból összeállított könyvcsomaggal jutalmazta!

Gratulálunk a nyerteseknek, egyben köszönjük minden résztvevő munkáját!

Találkozzunk az új tanévben is!