Ismerd meg Horit, a pápai múmiát!

Az ókori Egyiptom története tele van titkokkal és rejtélyekkel – nem véletlen hogy kortól függetlenül vonz gyerekeket és felnőtteket egyaránt. De hogyan kerül Pápára egy több mint 3000 éves múmia, és mit keres egy református templomban? Ez legújabb kihívásunk fő témája!

Pannonia Reformata Múzeum – amikor leírva látjuk ezt a nevet, elsőre nem biztos, hogy az izgalmak jutnak eszünkbe. Pedig élő templommúzeumként igazi kuriózumnak számít a magyar múzeumok között.

Hori, az ókori egyiptomi múmia ennek a több funkcióval rendelkező, kivételes intézménynek az egyik leghíresebb és legizgalmasabb “lakója”. Ez a mondat pedig már önmagában számtalan érdekes kérdést vet fel, melyeknek most külön kihívásban eredünk a nyomába.

Ki volt Hori? Hogy vált múmiává? Milyen szerepe van a mumifikálásnak az ókori egyiptomi vallásban? Hogy kerülhetett elő Hori? Hori került elő egyáltalán? Mit keres a koporsója Pápán? Kinek köszönheti, hogy idáig utazott? Milyen kincsek közé került?

Játékosaink mindenre (és talán többre is) választ kapnak, ha bátran belevágnak kihívásunkba.

Részvétel a játékban

A “Hori, a pápai múmia titkai” című játék a Tudás fái felhasználói részére könnyen elérhető a “Témakörök” oldalon, a “Az Idő kereke” cím alatt, illetve a következő héten a nyitólodal ajánlójából.

A játék továbbra is a megszokott feladattípusokra épít, így ha valaki csak kicsit is ismeri már a Tudás fái kvízeit, könnyen haladhat a siker felé.

 

Előrehaladás

A játékhoz hat kvíz készült, amelyek között a vállalkozó kedvű játékosok szabadon válogathatnak. 

Az eltérő kvízek különféle izgalmas témákat dolgoznak fel:

  • A piramis belsejében
  • A főpap és az istenek
  • A Pannonia Reformata Múzeum kincsei
  • Pápáról Kairóba
  • A kézzel festett szarkofág
  • Mit tudsz a múmiákról?

A játékhoz kapcsolódó jutalmak begyűjtéséhez elég csak négy kérdéssort teljesíteni.  Amennyiben valamelyik kvízt nem sikerül azonnal megoldani, bármikor újrakezdhető.

 

A jutalom

Aki rászánja az időt és sikerrel át is jut a kérdéssorokon, most sem marad jutalom nélkül: 1000 tudáspont, 40 gyémánt valamit két ritka fafajta üti a markát.

Az öt leggyorsabb ráadásul egy-egy külön erdőt is nyer, melyet külön számolunk el nekik.

 

Ha kérdés merülne fel a játékkal kapcsolatban, küldje el nekünk a tudasfai@reformatus.hu címre!