Új kihívás a Tudás fái rendszerében a magyar kultúra napja alkalmából

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én zárta le a Hymnus kéziratát, az utókor pedig ezt a napot találta a legméltóbbnak arra, hogy az egész magyar kultúra emléknapjává váljon. Kihívásunkkal most mi is az ünnephez csatlakozunk!

Játékunk során a diákoknak Kölcsey életéhez és két kiemelkedő munkájához, a Himnuszhoz és a Parainesishez kapcsolódó kérdéssorokon kell átjutniuk, hogy megszerezhessék a magyar kultúra napja jelvényét.

Bízunk benne, hogy kihívásunk segítségével a diákok jobban megismerik a Himnusz szerzőjét és az ő munkásságát – mindezt pedig egy izgalmas kihívás keretei között.

Részvétel a kihívásban

A játék a regisztrált felhasználók számára könnyen elérhető, január 21. és 27. között az ajánló első helyén is megtalálható, de alaphelyzetben a “Témakörök” oldalán, az “Ünnepek, jeles napok” cím alatt indítható el.

A kihívás a korábban megismert feladattípusokra épít, így aki már ismeri a Tudás fái kvízeit, könnyen haladhat a siker felé.

Előrehaladás

A kihívás öt kvízre épül, melyeket megadott sorrendben kell elvégezni. Amint egy kvízt sikeresen teljesített a játékos, a következő kvíz is elérhetővé válik számára. A játékok sorrendje:

  • Kölcsey személyisége és élete
  • A szatmárcsekei református temető
  • A Hymnus keletkezése és további élete
  • A Himnusz mint zenemű
  • Parainesis

Az ötödik kvíz teljesítése egyben a játék lezárását is jelenti, melyet a “Magyar kultúra napja” jelvénnyel díjazunk. 

A jutalom

A játék természetesen nem tét nélküli. Aki teljesíti a feladatokat, és sikeresen megszerzi a jelvényt, két ajándék tombolát is szerez, melyekkel részt vesz a hónap végi tombolasorsoláson, valamint 500 tudásponttal is gazdagodik!

Meglepetések

További, a kihíváshoz szorosan nem kapcsolódó feladatokat (úgynevezett tevékenységeket) is közzétettünk a rendszerben, mellyekkel lehetőséget szeretnénk adni az arra fogékony diákoknak, hogy jobban elmélyüljenek a témában.

A tevékenységeket a nyitóoldal “Tananyagok” fülének “Tevékenységek” gombjára kattintva a Kölcsey Ferenc cím alatt lehet megtalálni. Aki ezen tevékenységek közül minimum négyet teljesít, újabb meglepetéssel gazdagodhat.

Ha további kérdés merülne fel a játékkal kapcsolatban, küldje el nekünk a tudasfai@reformatus.hu címre!