Lábnyomaink a nagyvilágban – online vetélkedő

A vetélkedő első fordulójának határidejét október 31-re módosítottuk!

“Lábnyomaink a nagyvilágban” címen új online vetélkedőt indítunk a református iskolák diákjai számára. A részvétel egyetlen feltétele, hogy a jelentkező a Tudás fái oktatási rendszer regisztrált felhasználója legyen. (Az első forduló szeptember 5-én október 31-én zárul.)

A vetélkedő „Az Idő kereke” című kiadvány „Lábnyomaink a nagyvilágban” című fejezetéhez kapcsolódik. Célja, hogy a diákok megismerkedjenek néhány nagyszerű magyar honfitársunkkal, akik a múltban vagy jelenünkben világraszóló eredményt értek el saját területükön (amely lehet a tudomány, a művészet, a technika, vagy éppen a sport is).

Bőven van akikre büszkék lehetünk! Tudjunk meg róluk minél többet!

A vetélkedő menete

A vetélkedő két külön szakaszból áll, melyből az első a nyári szünet idején veszi kezdetét. E szakasz lezárására szeptember 5-én október 31-én 23:55-kor kerül sor.

Az első körben a résztvevőknek a Tudás fái rendszerében kell összegyűjteniük a híres magyarokhoz kapcsolódó plecsniket, melyeket a különböző kvízeket megoldva és a megfelelő tudáspontot elérve lehet megszerezni. Minden regisztrált felhasználó részt vesz a vetélkedő ezen szakaszában, aki a nyári szünetben a Tudás fái folyamatosan bővülő kvízeivel megküzd. A második körbe viszont csak az juthat be, aki a nyár során az összes plecsnit sikeresen begyűjti.

A vetélkedő második körét szintén online rendezzük meg, ám itt a Tudás fái rendszerében már megismert, a szervezők által kiválogatott kérdésekre kell majd válaszolni. Ezen szakasz részleteit október első felében pontosítjuk.  

Részvétel

A vetélkedőre nem kell külön jelentkezni – minden Tudás fái játékos automatikusan versenybe szállhat, ha szívesen old meg újabb és újabb témákhoz kapcsolódó kvízeket.

A második körbe is automatikusan kerülnek be azok a felhasználók, akik október 31-ig minden kapcsolódó plecsnit össze tudtak gyűjteni. Azt is ők döntik el, hogy a mindent lezáró online megmérettetésben részt kívánnak-e venni.

Díjak és jutalmak

A legjobb eredményt elérő diákokat a vetélkedő második körének lezárását követően értékes díjakkal jutalmazzuk.

A Tudás fái legújabb funkcióinak köszönhetően azonban nem csak a döntő játékosai juthatnak ajándékhoz. A kvízek kitöltése során megszerzett gyémántokat bárki tombolára válthatja, mellyel részt vehet a minden hónap elején megtartott sorsoláson. De a gyémántokat és virtuális erdőket faültetésre is be lehet váltani, így a játékosok felajánlásaikkal akár hozzájárulhatnak egy szebb jövő építéséhez is. Érdemes hát játszani!

Elérhetőség

Amennyiben a vetélkedővel kapcsolatban bármilyen kérdés vagy észrevétel merülne fel, kérjük, küldje el számunkra a tudasfai@reformatus.hu e-mail címre.