Peregrin a legjobbak között!

A Református Tananyagfejlesztő Csoport 2019 októberében útjára indított „Peregrin – Az elveszett adatok nyomában” című, a magyar református oktatás hagyományait feldolgozó online vetélkedője bekerült a Best European Learning Materials Awards (BELMA) idei versenyének döntősei közé.

A 12–17 éves diákoknak szánt tananyagok kategóriájában Peregrin mellett hat további kiválasztott várja izgatottan a nemzetközi szakmai zsűri döntését, melyet – ha a járványhelyzet is lehetőséget ad rá – a Frankfurti Könyvvásár szakmai programjának részeként hirdetnek majd ki október 14-én.

Mi is az a BELMA?

A BELMA az európai taneszközök/tankönyvek kiadóit összefogó nonprofit szervezet, az European Educational Publisher Group által alapított szakmai díj, melyet 2009 óta minden évben a Frankfurti Könyvvásáron adnak át a nyerteseknek. A jelentkezők négy, pontosan meghatározott korcsoporthoz kötött kategóriában versengenek, de a zsűri minden évben egy különdíjat is odaítél a leginnovatívabbnak és kreatívabbnak bizonyult jelöltnek.

A BELMA angol nyelvű bemutatkozó videója

A Peregrinről

A Peregrin egy olyan egyedülálló, látványos online kalandjáték, amelyben a diákok komplex módon, több tantárgy ismereteit integrálva ismerhetik meg a református iskola világát a XVI. századtól napjainkig. A 2019 során lezajlott verseny nagyon hasonlított a legnépszerűbb számítógépes játékokra: modern grafikája mögött játékos tanulást segítő keretrendszer működött.

A vetélkedőre a Kárpát-medence bármely református iskolájából nevezhettek 7–10. évfolyamos diákokból álló csapatok, melyek tagjai – mentoraik közreműködésével – játékos formában mélyíthették el a református iskolák hagyományairól szóló ismereteiket.

A Peregrinről, valamint a vetélkedő részleteiről ide kattintva tudhatsz meg további részleteket.

A Peregrin bemutatkozó videója

És a történetnek nincs vége

Bár a vetélkedő 2019. november utolsó napján befejeződött, és 2020 januárjában a díjátadó gálát is megtartották, Peregrin utazása ezzel nem ért véget. A játék felületét a fejlesztők – immár csapatok és verseny nélkül – a tanév második felében is elérhetővé tették a diákok és tanáraik számára, hogy a rendszerben felhalmozott tudást és interaktív tartalmakat a mindennapi nevelés során is szabadon felhasználhassák. Ezt a célt szolgálta az az újonnan kialakított pedagógus ötlettár is, amely a rendszer tantermi alkalmazásának megvalósítását támogatta.

Mindezek után a szervezők azt sem látják lehetetlennek, hogy Peregrin idővel újabb kalandra induljon… De addig is izgatottan várjuk a BELMA szakmai zsűriének értékelését.

Szorítsatok, hogy Peregrin minél sikeresebben szerepeljen a megmérettetésen!

 

Október 14-én jelentkezünk a részletekkel!