Indul a húsvéti kihívás a Tudás fái rendszerében!

A húsvét az egyik legfontosabb keresztyén ünnep, hiszen Krisztus feltámadása és a megváltás csodája hitünk legszilárdabb alapja. A húsvét üzenetének megismerése és megértése így kiemelten fontos – a Tudás fái legújabb kihívása pedig épp ezt igyekszik támogatni.

Játékunk a húsvét bibliai történetének és üzenetének feldolgozása mellett a kapcsolódó szokásokat, az ünnepi eseményeket, valamint Krisztus halálának és feltámadásának művészetben való megjelenését is igyekszik bemutatni. 

Célunk, hogy újabb értékes és hasznos ismeretekkel bővítsük a diákok tudását, ehhez pedig a Tudás fái rendszere által biztosított, a mai fiatal generációhoz közel álló online eszközöket használjuk fel.

Részvétel a kihívásban

A játék a regisztrált felhasználók számára könnyen elérhető a “Témakörök” oldalán, az “Ünnepek, jeles napok” cím alatt.

A kihívás a korábban megismert feladattípusokra épít, így aki már ismeri a Tudás fái kvízeit, könnyen haladhat a siker felé.

Előrehaladás

A kihívás öt kvízre épül, melyeket megadott sorrendben kell elvégezni. Amint egy kvízt sikeresen teljesített a játékos, a következő kvíz is elérhetővé válik számára. A játékok sorrendje:

  1. A húsvéti ünnepkör
  2. Húsvéti helyszínek
  3. A húsvét üzenete
  4. A nagyhét eseményei
  5. Húsvét a művészetben

Az ötödik kvíz teljesítése egyben a játék lezárását is jelenti, melyet a “Húsvét” jelvénnyel díjazunk.

A jutalom

A játék természetesen nem tét nélküli. Aki teljesíti a feladatokat és sikeresen megszerzi a jelvényt, két ajándék tombolát is szerez, melyekkel részt vesz a hónap végi tombolasorsoláson, valamint 500 tudásponttal is gazdagodik!

Ha további kérdés merülne fel a játékkal kapcsolatban, küldje el nekünk a tudasfai@reformatus.hu címre!