Március 15-i kihívás a Tudás fái rendszerében

Március 15. az egyik legfontosabb nemzeti ünnepnapunk, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének felemelő pillanatára, valamint a hősökre és áldozatokra is emlékezünk. Az ünnep alkalmából újabb kihívást indítunk a Tudás fái regisztrált felhasználóinak.

Játékunk a március 15-i események feldolgozása, valamint a forradalom irodalomban való megjelenésének bemutatása mellett olyan, talán kevésbé központi, de annál érdekesebb témákat is érint, mint a szerelem forradalom idején, vagy a nők szerepe a szabadságharcban.

Célunk, hogy újabb érdekes és hasznos ismeretekkel bővítsük a diákok tudását az 1848-49-es forradalom- és szabadságharccal kapcsolatos tudását. Ehhez pedig a Tudás fái rendszere által biztosított, a mai fiatal generációhoz közel álló online eszközöket használjuk fel.

Részvétel a kihívásban

A játék a regisztrált felhasználók számára könnyen elérhető, március 10. és 17. között az ajánló első helyén is megtalálható, de alaphelyzetben a “Témakörök” oldalán, az “Ünnepek, jeles napok” cím alatt indítható el.

A kihívás a korábban megismert feladattípusokra épít, így aki már ismeri a Tudás fái kvízeit, könnyen haladhat a siker felé.

Előrehaladás

A kihívás öt kvízre épül, melyeket megadott sorrendben kell elvégezni. Amint egy kvízt sikeresen teljesített a játékos, a következő kvíz is elérhetővé válik számára. A játékok sorrendje:

  1. Forradalom és irodalom
  2. Szerelem a forradalom idején
  3. Szabadszállási választás
  4. Nők a szabadságharcban
  5. A pesti forradalom helyszínei

Az ötödik kvíz teljesítése egyben a játék lezárását is jelenti, melyet a “Március 15.” jelvénnyel díjazunk. 

A jutalom

A játék természetesen nem tét nélküli. Aki teljesíti a feladatokat és sikeresen megszerzi a jelvényt, két ajándék tombolát is szerez, melyekkel részt vesz a hónap végi tombolasorsoláson, valamint 500 tudásponttal is gazdagodik!

További tevékenységek

További, a kihíváshoz szorosan nem kapcsolódó feladatokat (úgynevezett tevékenységeket) is közzétettünk a rendszerben, mellyekkel lehetőséget szeretnénk adni az arra fogékony diákoknak, hogy jobban elmélyüljenek a témában.

A tevékenységeket a nyitóoldal “Tananyagok” fülének “Tevékenységek” gombjára kattintva “Március 15.” cím alatt lehet megtalálni.

Ha további kérdés merülne fel a játékkal kapcsolatban, küldje el nekünk a tudasfai@reformatus.hu címre!