Gyermeknapi kihívás – diákoknak és mindenki másnak!

Egy ünnepnap, amelyről a Föld minden kontinensén és csaknem minden országában megemlékeznek – még ha nem is ugyanazon a napon. Egy nap, ami csak a gyerekeké és a gyermeklelkű felnőtteké. Ehhez a nevezetes naphoz kapcsolódunk mi is, amikor kihívásunkat útjára indítjuk.

Új játékunk segítségével bemutatunk néhány – a múlt és a jelen gyermekei számára is izgalmas és érdekes – időtöltést, a bábszínháztól a gyermekvasúton át egészen a vidámparkig.

Célunk most a szórakoztatás, és egy kis múltidézés, amellyel remélhetőleg újabb kapcsolódási pontokat teremtünk a fiatal és idősebb generációk között. 

Nem is kívánhatunk hát mást, mint jó játékot és szórakozást!

Részvétel a kihívásban

A játék a regisztrált felhasználók számára könnyen elérhető a “Témakörök” oldalán, az “Ünnepek, jeles napok” cím alatt. A kihívás a korábban megismert feladattípusokra épít, így aki már ismeri a Tudás fái kvízeit, könnyen haladhat a siker felé.

Előrehaladás

A kihívás öt kvízre épül, melyeket megadott sorrendben kell elvégezni. Amint egyet sikeresen teljesített a játékos, a következő is elérhetővé válik számára. A játékok sorrendje:

  1. Bábszínház – régen és ma
  2. Balatoni nyár
  3. Cserkészmozgalom – a nagyvilágban és hazánkban
  4. A Gyermekvasút évtizedei
  5. A budapesti Vidámpark története

Az ötödik kvíz teljesítése egyben a játék lezárását is jelenti, melyet a “Gyermeknap” jelvénnyel díjazunk. 

A jutalom

A játék nem tét nélküli. Aki megszerzi a jelvényt, két ajándék tombolát is kap, melyekkel részt vesz a hónap végi tombolasorsoláson, valamint 500 tudásponttal is gazdagodik!

Tevékenységek

A kíváncsibbak számára további, a kihíváshoz szorosan nem kapcsolódó feladatokat (úgynevezett tevékenységeket) is előkészítettünk. Az ezekből elérhető tartalmakhoz, valamint a javasolt feladatok végrehajtásához is jó szórakozást kívánunk!

A tevékenységeket a nyitóoldal “Tananyagok” fülének “Tevékenységek” gombjára kattintva “Gyermeknap” cím alatt lehet megtalálni.

Ha további kérdés merülne fel a játékkal kapcsolatban, küldje el nekünk a tudasfai@reformatus.hu címre!