Itt a reformáció hónapja – indul az újabb kihívás

Október 31. több protestáns egyház – köztük a magyar református közösségek – számára is a reformáció napja. A reformáció hónapja pedig nem más, mint e kiemelt ünnepnap köré szervezett rendezvénysorozat, melyhez a Tudás fái egy új kihívással csatlakozik.

A hagyomány szerint Luther Márton 1517. október 31-én a wittenbergi vártemplom ajtajára szegezte ki 95 tételét, ezzel útjára indítva a reformáció hosszú és viszontagságos folyamatát. 

Minden nehézsége ellenére a reformáció egy csodálatos történet, melynek minden részlete magában hordozza a hit és az erre épülő közösségek megtartó erejét, az odaadás és önfeláldozás útmutató példáját.

A Tudás fái új kihívásában a 40 gályarab prédikátor történetén valamint protestáns tudósok életrajzán keresztül szeretnénk ezt bemutatni.

Részvétel a reformáció hónapjához kapcsolódó játékban

Az ünnepi alkalmából összeállított  “Október a reformáció hónapja” című játék a Tudás fái felhasználói részére könnyen elérhető a “Témakörök” oldalon,az  “Ünnepek, jeles napok” cím alatt, valamint a következő hetekben a nyitóoldal ajánlójából.

A játék továbbra is a megszokott feladattípusokra épít, így ha valaki csak kicsit is ismeri már a Tudás fái kvízeit, könnyen haladhat a siker felé.

 

Előrehaladás

A “Október a reformáció hónapja” játék öt kvízre épül, melyeket megadott sorrendben kell elvégezni. Amint egy kvízt sikeresen teljesített a játékos, a következő kvíz is elérhetővé válik számára. A játékok sorrendje:

  1. Hitnek tengerén
  2. Protestáns tudósok a régmúltból
  3. A gályarab prédikátorok története
  4. Közelmúltunk protestáns tudósai
  5. 17. századi kálváriai

Az ötödik kvíz teljesítése egyben a játék lezárását is jelenti, melyet  “A reformáció hónapja” jelvénnyel díjazunk.

 

A jutalom

Aki rászánja az időt és sikerrel át is jut a kérdéssorokon, most sem marad jutalom nélkül: 1000 tudáspont, 50 gyémánt valamit két tombolajegy üti a markát. Utóbbival részt vesz a november végi utolsó tombola sorsoláson, és egy kis szerencse segítségével további ajándékokhoz juthat.

Ha kérdés merülne fel a játékkal kapcsolatban, küldje el nekünk a tudasfai@reformatus.hu címre!