Indul a Tudás fái nagy nyári csapatversenye!

Június 25-én elrajtolt a Tudás fái református iskolák diákjainak szóló csapatversenye. A legalább 7 fős, kizárólag osztálytársakból szerveződő csapatok feladata, hogy a folyamatosan bővülő kvízek megoldásával 2021. szeptember 5. éjfélig a lehető legtöbb tudáspontot szedjék össze. A főnyeremény egy izgalmas osztálykirándulás a Makerspace digitális élményközpontjába.

A nyári szünet a sokáig alvás, a bandázás, a táborozás és a véget nem érő játék ideje, amely során olyan messze elkerüljük az iskolát, amennyire csak lehet. Ez azonban még nem zárja ki azt, hogy a diákok ez idő alatt is érdekes és fontos dolgokat ismerjenek meg és sajátítsanak el. 

A hasznos időtöltéshez kínál remek lehetőséget a Tudás fái. A most útjára induló csapatversenyben az osztálytársakból szerveződő csapatoknak minél több, a Tudás fái rendszerében található kvízt kell megoldaniuk. A játszva tanulás így szórakoztató és izgalmas marad, miközben rengeteg nyereménnyel is kecsegtet.

Hogyan lehet csatlakozni a játékhoz?

Minden református iskola diákja részt vehet a versenyben. Ehhez csak a Tudás fái rendszerébe kell regisztrálni, melyhez a tudasfai@reformatus.hu címen keresztül igyekszünk gyors és hatékony segítséget nyújtani – legyen szó akár az intézményi kód elküldéséről, vagy más technikai kérdés megválaszolásáról.

A regisztrációt követően már csak össze kell fogni az osztálytársaknak, és a rendszeren belül létre kell hozni az osztály minimum 7 fős csapatát.

Hogyan építhetünk csapatot?

A csapat létrehozásához az alábbi lépéseket kell követni:

A csapatot a résztvevő diákok egyike hozza létre. A főmenüből a „Csapatok – osztályok” sort kiválasztva jutunk el a csapatok oldalára, ahol a jobb alsó sarokban látható „+” gombra kattintva hozhatjuk létre saját csapatunkat.


Kattintson a kép kinagyításához!

 


Kattintson a kép kinagyításához!

 

A csapat létrehozásához meg kell adnunk egy csapatnevet, és egy leírást. A nevet a diákok választják, a leírásban azonban az iskola nevének, az osztálynak és a település nevének kell szerepelnie.


Kattintson a kép kinagyításához!

Az új csapat adatait az azt létrehozó „csapatkapitány” módosíthatja. Új tagok jelentkezését a csapatkapitány hagyja jóvá, a csapatból a csapatkapitány eltávolíthat tagot.

A csapathoz a következőképp lehet csatlakozni:

A főmenü „Csapatok – osztályok” címére kattintva a listából ki kell keresni a csapatkapitány által rögzített nevet, majd annak sorára kattintva tudjuk a részleteket megtekinteni.


Kattintson a kép kinagyításához! 

 


Kattintson a kép kinagyításához! 

Ha valóban a választott csapathoz szeretnénk csatlakozni, akkor a jobb alsó sarokban található „Csatlakozás” ikonra kell kattintanunk.


Kattintson a kép kinagyításához!

A játék során lehetőség van arra is, hogy kilépjünk választott csapatunkból. Ehhez a jobb alsó sarokban szereplő „Kilépés” ikonra kell kell kattintanunk.

 


Kattintson a kép kinagyításához!

A csapatoknak minimum 7 főseknek kell lenniük. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a csapat létszáma 7 fő alá csökken – amennyiben ezt a csapat a verseny lezárásáig orvosolni tudja, még részt vehetnek a játékban. Ha a csapatverseny lezárásakor 7 fő alatti a csapatlétszám, automatikusan kiesik a versenyből.

A csapattagoknak osztálytársaknak kell lenniük. Ezt természetesen a szervezők nem tudják ellenőrizni, de mivel a főnyeremény, valamint a további díjak is a teljes osztálynak szólnak majd, a nem az osztályhoz tartozó résztvevők kimarad a jutalmakból.

Egy osztályból több csapat is jelentkezhet. Ha a játékban egy osztályból akár két (vagy több) csapatnyi diák is szívesen részt venne, akkor akár több csapattal is regisztrálhatnak. Fontos azonban, hogy egy diák csak egy csapat tagja lehet.

Hogy számoljuk az eredményeket?

A csapatok tagjai által szerzett pontokat összeadjuk, és a csapat létszámával elosztjuk – az így kapott átlag pontszám mutatja majd meg, hogy a csapat a többihez képest hol helyezkedik el a ranglistában.

A csapatok létszáma változhat. Fontos azonban, hogy ha egy csapat létszáma 7 fő alá csökken, az ő összpontszámukat (független a létszámtól) továbbra is héttel osztjuk.

A versenyt az a csapat nyeri, akinek az átlagpontszáma 2021. szeptember 5-én éjfélkor a legmagasabb.

Miért érdemes még játszani?

Aki sokat játszik a játékkal nemcsak a csapatát segíti, hanem a kvízek megoldása során gyűjtött további gyémántok, fák és erdők felhasználásával további nyereményekre is szert tehet a Vásártéren: részt vehet a havi tombolasorsolásokon , illetve különleges fákat is elültethet, ezzel is hozzájárulva a teremtett világ megőrzéséhez.

A regisztrált játékosok mindezek mellett automatikusan részt vesznek a nyár során futó „Lábnyomaink a nagyvilágban” című vetélkedőben is. Ha a játék során összegyűjtik mind a 47 jelvényt, akkor a vetélkedő őszi záró fordulójára is meghívást kaphatnak, ahol újabb értékes nyeremények várnak (a kihívásról további információkat itt lehet megtudni).

Ha tetszik kezdeményezésünk, jelezze azt diákjainak, vagy csatlakozzon hozzánk!