Játékkal ünnepeljük a Teremtés hetét!

Fontos felismerés, hogy nem csak lakói, hanem formálói is vagyunk Isten által teremtett világunknak. Ez komoly felelősséget is ró ránk, hiszen e csoda megőrzése és védelme elképzelhetetlen cselekvő részvételünk nélkül. A Teremtés hete többek között erre hívja fel figyelmünket – a Tudás fái csapata legújabb játékával pedig ehhez a gondolathoz csatlakozik.

Az idén szeptember 25. és október 2. között zajló Teremtés hete központi témája:

Szent ez a hely, ahol állsz
Halld meg a teremtmények hangját!

Ahhoz, hogy képesek legyünk megérteni a körülöttünk zajló eseményeket, hogy valóban meghalljuk és meglássuk teremtett világunk minden teremtményét érintő kihívásait, meg is kell ismernünk azt. Válaszokat kell találnunk kérdéseinkre, hogy későbbi cselekedeteink a valós nehézségek feloldására koncentrálhasson.

Részlet a rendezvénysorozat plakátjából, melyet ide kattintva le is lehet tölteni.

E megismerés és megértés nélkülözhetetlen folyamatát segíti teremtett világunk kérdéseit a gyermekek számára is érthetően bemutató Hiszem és tudom oldalunk.

Honlapunkon négy külön téma várja az érdeklődőket kísérletek, játékok, felfedeznivalók, valamint a Szentírás tükrén keresztül adott válaszok a legtöbbször felmerülő (leginkább tudományos és sokszor kétkedő) kérdésekre.

A Teremtés hete alkalmából a Hiszem és tudom oldal témáira építve külön játékot indítunk a Tudás fái rendszerében, melyre minden érdeklődőt – legyen az diák vagy tanár – szeretettel várunk!

 

Részvétel a Teremtés hete játékain

A Teremtés hete alkalmából összeállított “Hiszem és tudom” című játék a Tudás fái felhasználói részére könnyen elérhető a “Témakörök” oldalon, “A természet titkai” cím alatt, valamint a következő hetekben a nyitóoldal ajánlójából.

A játék továbbra is a megszokott feladattípusokra épít, így ha valaki csak kicsit is ismeri már a Tudás fái kvízeit, könnyen haladhat a siker felé.

 

Előrehaladás

A “Hiszem és tudom” játékhoz négy kvíz készült, melyek között a vállalkozó kedvű játékosok szabadon válogathatnak.

Az eltérő kvízek különféle izgalmas témákat dolgoznak fel:

  • A világűr titkai
  • Titokzatos bolygónk
  • Titkok könyvtára
  • A múlt titkai

A játék lezárásához mind a négy kérdéssort teljesíteni kell. Amennyiben valamelyik kvízt nem sikerül azonnal megoldani, bármikor újrakezdhető.

 

A jutalom

Aki rászánja az időt és sikerrel át is jut a kérdéssorokon, most sem marad jutalom nélkül: az egyedi jelvény mellett 1000 tudáspont, 50 gyémánt valamit két tombolajegy üti a markát. Utóbbival részt vesz az október elején rendezett sorsoláson, és egy kis szerencse segítségével tovább ajándékokhoz juthat.

 

Ha további kihívásokat is szeretnénk

A Tudás fái rendszerében a „Tananyagok” fül „Párbeszéd: szituációk” címe alatt két további játék is elérhető, melyek szintén a Teremtés hetéhez kapcsolódnak.

A „Hogyan köszönjem meg?” és a „Mi fán terem a fenntartható család” rendhagyó, párbeszédes formában vezeti végig a játékosokat a feladaton, melyben viszont nincsenek rossz vagy jó válaszok. A beszélgetésnek az általunk adott válaszok alapján több lezárása is lehet, ráadásul bármikor újra lejátszhatóak.

Ha kérdés merülne fel a játékkal kapcsolatban, küldje el nekünk a tudasfai@reformatus.hu címre!