Reál tárgyak

Gólyahír szöveggyűjtemény

Évfolyam: 3-4.

A Gólyahír című szöveggyűjtemény kötetünk Bolondozások fejezetének Lámpakór tanegysége játékos, humoros formában foglalkozik a betegségek témakörével.

Témacsomagok

Évfolyam: 10-12.

A biológia-egészségtan témájú témacsomagok középiskolában tanító pedagógusoknak nyújtanak segítsége. Egy-egy témacsomag adott témához tartozó óravázlatokat és a kapcsolódó segédanyagok gyűjteményét tartalmazza.

Gondolkodtató fizikapéldatár

Évfolyam: 7-10.

A példatárral az volt a célunk, hogy a diákok a felfedezés örömén keresztül közelebb kerüljenek a természettudományos gondolkodáshoz. A példatárat elsősorban 7-8. osztályos diákoknak szánjuk, ezért a feladatok megoldásához sehol nem szükséges az általános iskolainál magasabb szintű matematikai ismeret. Ennek ellenére a fejezetek nagy részét kiválóan használhatják gyakorlás céljára középiskolás tanulók is.

Témacsomagok

Évfolyam: 7-11.

A fizika témájú témacsomagok felső tagozaton és középiskolában tanító pedagógusoknak nyújtanak segítsége. Egy-egy témacsomag adott témához tartozó óravázlatokat és a kapcsolódó segédanyagok gyűjteményét tartalmazza.

Digitális tartalomtár

Évfolyam: 9-12.

Az e-learning rendszerünk publikus tárában szereplő fizikai témájú foglalkozásokban érdekes videók, leírások találhatók, az olvasottak és látottak megértését interaktív feladatok segítik.

Hiszem és tudom

Évfolyam: 5-8.

A Hiszem és Tudom- Fedezd fel a teremtett világ titkait! című aloldal abban nyújt segítséget, hogy az ismereteket a Teremtő és Gondviselő Isten csodáiként tudjuk gyermekeink elé tárni és hiteles válaszokat adjunk kérdéseikre. A témák között több olyan is található, ami a földrajz oktatáshoz kapcsolódik, például az ősrobbanás és a Föld kialakulása.

Érettségi

Évfolyam: 11-12.

A Református tananyagtárban elérhetőek az elmúlt évek közép- és emelt szintű földrajz érettségi feladatlapjai interaktív változatban.

Témacsomagok

Évfolyam: 5-10.

A földrajz témájú témacsomagok felső tagozaton és középiskolában tanító pedagógusoknak nyújtanak segítsége. Egy-egy témacsomag adott témához tartozó óravázlatokat és a kapcsolódó segédanyagok gyűjteményét tartalmazza.

Digitális tartalomtár

Évfolyam: 9-12.

Az e-learning rendszerünk publikus tárában szereplő fizikai témájú foglalkozásokban érdekes videók, leírások találhatók, az olvasottak és látottak megértését interaktív feladatok segítik.

Témacsomagok

Évfolyam: 7-10.

A kémia témájú témacsomagok felső tagozaton és középiskolában tanító pedagógusoknak nyújtanak segítsége. Egy-egy témacsomag adott témához tartozó óravázlatokat és a kapcsolódó segédanyagok gyűjteményét tartalmazza.

Digitális tartalomtár

Évfolyam: 7-9.

Az e-learning rendszerünk publikus tárában szereplő kémia témájú foglalkozásokban érdekes videók, leírások találhatók, az olvasottak és látottak megértését interaktív feladatok segítik.

Kémia érettségi követelmények

Évfolyam: 9-12.

Az összeállítás a 2023/24-es tanévtől életbe lépő kémia érettségire való felkészülést segíti a követelményrendszer összfoglalásával valamint tanulókártyák és digitális feladatsorok segítségével.

Iskolaböngésző

Évfolyam: 1.

Az Iskolaböngésző című képeskönyvvel az volt a célunk, hogy egy család mindennapjain keresztül mutassuk be az otthon-iskola-gyülekezet kapcsolatát, a képek segítségével meséljünk arról, milyen izgalmas hely az iskola, mennyi érdekes dolog van a környezetünkben, amire érdemes felfigyelni, rácsodálkozni. A kiadványhoz tartozó pedagógiai ötlettárban olyan foglalkozásokat gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetik az elsősöket az iskolában töltött első hetekben. Ezek egy része matematika órán is alkalmazható.

Történetek a Bibliából

Évfolyam: 1., 2., 4.

Tíz történetben olvashatunk a szabadító Szeretetről magyar és angol nyelven, három fiatal illusztrátor csodálatos képein elevenedik meg a Biblia világa. Családi, gyülekezeti, iskolai használatra, nyelvgyakorláshoz egyaránt ajánljuk a könyvet.
Az egyes fejezeteket online pedagógus ötlettár és különböző tanórákon használható óratervek egészítik ki. Matematika órához ajánljuk 1. évfolyamon a Kezdetben fejezethez tartozó Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk! című óratervet, 2. évfolyamon a A vízözön története fejezethez tartozó Kétszerkettő című óratervet, 4. évfolyamon a József története fejezethez tartozó József Egyiptom élén és a Számoljunk Józseffel! című óraterveket.

Szöveggyűjtemény-sorozat

Évfolyam: 3-4.

3-4. osztályos szöveggyűjtemények

Digitális tartalomtár

Évfolyam: 6-10.

Az e-learning rendszerünk publikus tárában szereplő matematika témájú foglalkozások felső tagozaton és középiskolában tanító pedagógusok számára készültek. Videókkal, képekkel és interaktív feladatokkal segítik az ismeretek átadását. 

Témacsomagok

Évfolyam: 5-11.

A matematika témájú témacsomagok felső tagozaton és középiskolában tanító pedagógusoknak nyújtanak segítsége. Egy-egy témacsomag adott témához tartozó óravázlatokat és a kapcsolódó segédanyagok gyűjteményét tartalmazza.

Érettségi

A Református tananyagtárban elérhetőek az elmúlt évek érettségi feladatlapjai interaktív változatban.

Iskolaböngésző

Évfolyam: 1.

Az Iskolaböngésző című képeskönyvvel az volt a célunk, hogy egy család mindennapjain keresztül mutassuk be az otthon-iskola-gyülekezet kapcsolatát, a képek segítségével meséljünk arról, milyen izgalmas hely az iskola, mennyi érdekes dolog van a környezetünkben, amire érdemes felfigyelni, rácsodálkozni. A kiadványhoz tartozó pedagógiai ötlettárban olyan foglalkozásokat gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetik az elsősöket az iskolában töltött első hetekben. Ezek egy része környezetismeret órán is használható.

Történetek a Bibliából

Évfolyam: 1.

Tíz történetben olvashatunk a szabadító Szeretetről magyar és angol nyelven, három fiatal illusztrátor csodálatos képein elevenedik meg a Biblia világa. Családi, gyülekezeti, iskolai használatra, nyelvgyakorláshoz egyaránt ajánljuk a könyvet.
Az egyes fejezeteket online pedagógus ötlettár és különböző tanórákon használható óratervek egészítik ki. 1. évfolyamon természetismeret oktatáshoz ajánljuk az Ötezer ember megvendégelése című fejezethez tartozó Tudatos táplálkozás óratervet.

Hiszem és tudom

Évfolyam: 1-8.

A Hiszem és Tudom- Fedezd fel a teremtett világ titkait! című aloldal abban nyújt segítséget, hogy az ismereteket a Teremtő és Gondviselő Isten csodáiként tudjuk gyermekeink elé tárni és hiteles válaszokat adjunk kérdéseikre. A témák között több olyan is található, ami a természetismeret oktatáshoz kapcsolódik, például a teremtett világ védelme vagy a dinoszauruszok kihalása.

A Tudás fái

Évfolyam: 5-12.

A Tudás fái online tanulást segítő rendszerben ellenőrzött tartalmak segítségével, játékos formában sajátíthatják el a diákok az új ismereteket. A rendszerben több olyan játék is szerepel, ami természetismereti témát érint, például a méhekről szóló Méz, méz, méz, vagy a környezetvédelemről szóló Fenntartható fejlődés című.

Témacsomagok

Évfolyam: 5.

A természetismeret témájú témacsomagok felső tagozaton tanító pedagógusoknak nyújtanak segítsége. Egy-egy témacsomag adott témához tartozó óravázlatokat és a kapcsolódó segédanyagok gyűjteményét tartalmazza.

Komplex Természettudomány

Évfolyam: 5-6.

A komplex természettudomány tanítása során célunk, hogy az ismeretközlés helyett inkább az ismeretszerzésre, illetve az ehhez kapcsolódó kompetenciák fejlesztésére és a természettudományos megismerési módszerekre kerüljön a hangsúly, hiszen legfőbb célunk a gyerekek világ iránti kíváncsiságának megőrzése, a problémamegoldó, felfedező tanulásuk ösztönzése, támogatása.