Érdekes kérdések egész évre

A komplex szemléletű természettudományos oktatáshoz készült pedagógus ötlettár-sorozattal (Érdekes kérdések egész évre) célunk, hogy a gyermeki érdeklődésre és kíváncsiságra építve mutassuk be az Isten által teremtett világ sokszínűségét, szépségét és törékenységét, és benne az emberi szerepvállalás jelentőségét.

Az ötlettár-sorozat 8 kötetből áll, mely gazdag kínálatot, sokféle elérési módot ad a természettudományt 5-6. évfolyamon tanító kollégáknak, hogy a minket körülvevő világ érdekes kérdéseit a gyerekekkel közösen gondolkodva válaszoljuk meg. Mindezt természetesen az új Nemzeti Alaptantervhez és a hozzá tartozó általános iskolai kerettantervhez igazítva, kiemelt hangsúlyt fektetve a természettudományos megismerési módszerek értő elsajátítására és begyakorlására.

A pedagógus ötlettár-sorozat összeállításának szakmai hátterét az 5-6. évfolyamos természettudomány megújítását célzó “Tartalmi-pedagógiai-módszertani ajánlások“, illetve “A természettudományok megismerési módszerei” című dokumentumok segítségével ismerheti meg jobban.

Az ötlettársorozat kötetei