Egy focista naplójából

Dinyó és barátai szeretnek focizni. Egy nap egy lelkész érkezik a faluba, és ez sok mindent megváltoztat a fiúk életében.

Láttatok már lelkészt focizni? Hát én sokáig nem, de amikor láttam, akkor nemcsak az állam esett le, hanem elkezdtem naplót is írni.
Azelőtt csak focizgattunk Lapátékkal a faluban. Mára igazi focista lett belőlem. De nemcsak a technikám meg az erőnlétem fejlődött, hanem történt akkoriban egy és más ezen kívül is, ami nektek is érdekes és fontos lehet.
Van egy barátom, Kármán Tibor, aki fociedző; ő beszélt rá, hogy adjam oda neki a naplómat, hogy kicsit pofozgassa, és válogassa ki belőle azt, amit érdemes, hogy ti is elolvashassátok.

A munkafüzetről

A kötethez készült munkafüzet szövegértési, szövegalkotási és kreatív feladatai segítik az összefüggések megértését, az olvasás élménnyé válását.

Cím: Munkafüzet Kármán Tibor Egy focista naplójából című könyvéhez 5-6. osztály
Kiadja: a Magyarországi Református Egyház Kálvin János Kiadója, Budapest, 2021.
Szerző: Tomcsányiné Lucz Szilvia és Velkey György László
Szerkesztette: Farkas Judit, Velkey György László
Olvasószerkesztő: Farkas Judit
Korrektor: Dávid Andrea
Illusztrációk: Baranyai (b) András
Tördelés, nyomdai előkészítés: Rezessy Szabolcs
ISBN: 

64 oldal, B5, ragasztó kötött

Lapozzon bele a kiadványba

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

A regényről

Egy ifjúsági naplóregény (nem csak fiúknak), amelynek témája a foci, az emberi értékek és az út Istenhez.

Online segédanyagok

Feldolgozást segítő tartalmak

Tomcsányiné Lucz Szilvia a kötet feldolgozásához külön tematikus tervet készített, melyhez foglalkozástervek is kidolgozott (a tartalmak szabadon letölthetőek az alábbi címekre kattintva):