Érdekes kérdések egész évre – alternatív

A komplex szemléletű természettudományos oktatáshoz készült Tanári ötlettárral (Érdekes kérdések egész évre) célunk, hogy a gyermeki érdeklődésre és kíváncsiságra építve mutassuk be az Isten által teremtett világ sokszínűségét, szépségét és törékenységét, és benne az emberi szerepvállalás jelentőségét.

Olyan ötletgyűjteményt állítottunk össze, mely gazdag kínálatot, sokféle elérési módot ad a természettudományt 5-6. évfolyamon tanító Kollégáknak, hogy a minket körülvevő világ érdekes kérdéseit a gyerekekkel közösen gondolkodva válaszoljuk meg. Mindezt természetesen az új Nemzeti Alaptantervhez és a hozzá tartozó általános iskolai kerettantervhez igazítva, kiemelt hangsúlyt fektetve a természettudományos megismerési módszerek értő elsajátítására és begyakorlására.

A program és a Tanári ötlettár összeállításának szakmai hátterét az 5-6. évfolyamos természettudomány megújítását célzó „Tartalmi-pedagógiai-módszertani ajánlások„, illetve „A természettudományok megismerési módszerei” című dokumentumok segítségével ismerheti meg jobban. (Ezek eléréséhez kattintson a címekre.)

Az ötlettársorozat kötetei