Felhőszárnyak

Ha nyár van, akkor a legjobb lefeküdni egy fa hűsítő lombjai alá, csak nézni az égen elúszó felhőket és nem csinálni semmit. A felhők alakjával persze játszani is lehet, elképzelhetjük, hogy egy elefántra vagy egy sárkányra hasonlítanak inkább. A képzelet és a játék a versekben, mesékben, történetekben is nagyon fontos a gyerekek számára, a betűket ismerő diákok pedig a fa alá egy jó könyvet is magukkal vihetnek, hogy ne csak a felhők képzeletszárnyán repülhessenek, hanem az irodalom mesés világába is.

Felhőszárnyak a Református Tananyagfejlesztő Csoport fejlesztésében született, 1–2. osztályosoknak szóló irodalmi szöveggyűjtemény-sorozat negyedik része. Kicsit könnyedebb, kicsit magazinosabb, mint a korábbi évszakok kötetei, de a kezdő olvasók ugyanolyan tartalmas, értékes, friss, érdekes szövegeket találnak benne. A magazin közepén egy kivehető társasjáték is gazdagítja a kiadványt.

A szöveggyűjteményhez gazdag pedagógus ötlettár és a tanórán vagy tanórán kívül felhasználható kiegészítő segédanyagok is készültek (learning apps tankockák, linkek, dalok, kinyomtatható sablonok, kivetíthető képek stb), amelyeket az Online segédanyagok című résznél érnek el.

Mind a négy évszak kötetét és a hozzájuk tartozó pedagógiai ötlettárakat gyűjtöttük össze Szöveggyűjtemény-böngésző oldalunkon. Az érdeklődőknek emellett lehetősége van tantárgyak és témakörök szerint keresni az ötlettárak tanegységei között. A böngésző oldalt az alábbi gombra kattintva éri el:

Tovább az 1-2. osztályos böngészőhöz

Cím: Felhőszárnyak. Nyárváró magazin 1-2. osztályosoknak
Kiadja: a Magyarországi Református Egyház Kálvin János Kiadója, Budapest, 2022.
Szerkesztette: Miklya Zsolt
Illusztrálta: Sásdi Laura, Séllei Nóra Valéria
Kiadványtervezés és tördelés: Sásdi Laura
ISBN: 978-963-558-524-3
210×297 mm, kartonált

Lapozzon bele a kiadványba

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Cím: Felhőszárnyak nyárváró magazin. Pedagógus ötlettár 1-2. osztály
Kiadja: Református Tananyagfejlesztő Csoport, Budapest, 2022.
A tananyag fejlesztői: Miklya Luzsányi Mónika és Miklya Zsolt
Képek: Pap Kata
Olvasószerkesztő: Farkas Judit
Korrektor: György Zsófia
Tördelés, grafikai munka, nyomdai előkészítés: Rezessy Szabolcs
ISBN: 978-615-5834-30-1

Lapozzon bele a kiadványba

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Online segédanyagok

A 7. tanegység teljes szövege

 

7.1 Kiránduló-mondókák

Lackfi János: Kiszámoló

Varró Dániel: Kirándulgató

 

7.2 Vakációs kívánságok

Papp-Für János: Nyári szünet

Fehér Klára: Három kívánság

 

7.3 Sütibetűk

Gévai Csilla: A sütibetűk