Bemutatjuk legújabb fejlesztéseinket

A projekt végéhez közeledve is igyekeztünk olyan fejlesztéseket megvalósítani digitális rendszereinkben, amelyekkel segíthetjük a református pedagógusok mindennapi munkáját, figyelembe véve a hozzánk érkezett visszajelzéseket és kéréseket is.

A fejlesztések eredményeként létrejött új funkciók már elérhetők a  Tudás fái és a reftantar.hu tanulásmenedzsment felületein. Az alábbiakban ezeket mutatjuk be részletesen.

Tudás fái

Tananyagok megosztása linken keresztül

Ezzel az új lehetőséggel gyorsan oszthatunk meg tartalmakat diákjainkkal, így akár tanórán vagy tanórán kívüli feladatként is elküldhetjük nekik a témákat és kvízjátékokat.

A téma vagy kvízjáték indítólapján található Megosztás gombra kattintva a link a vágólapra kerül, ezt bármilyen üzenetbe beillesztve el tudjuk küldeni diákjainknak. A diákok a linkre kattintva, bejelentkezés után azonnal el tudják kezdeni a megosztott tartalom kitöltését.

Gyors elérés biztosítása nem regisztrált diákoknak

Előfordulhat, hogy tanárként problémát jelent a tanórán, hogy nem minden diák van regisztrálva a rendszerben. A gyors elérés biztosításával elkerülhetjük ezt. A saját tanári profilunkban lehetőségünk van ideiglenes felhasználókat (felhasználóneveket és jelszavakat) létrehozni, amikkel diákjaink be tudnak lépni a rendszerbe és elérhetik a játékokat. Az ideiglenes felhasználói hozzáférések 2 hétig működnek, ha ennél hosszabb időre lenne szükség rájuk, javasoljuk, hogy saját e-mail címmel regisztráljanak a diákok.

Diákok tevékenységének megtekintése

Mostantól a tanárok megtekinthetik a velük összekapcsolt diákok aktivitását és eredményeit, akár egy adott időszakra vagy kvízjátékra lebontva is.

(A tanár-diák kapcsolat létrehozásáról szóló videó ide kattintva tekinthető meg.)

Saját tudáspróba létrehozása

Szeretnénk lehetőséget biztosítani a pedagógusoknak, hogy saját kvízjátékot hozzanak létre a rendszerben szereplő kérdésekből.

A tanári profilban elérhető szerkesztői felületen lépésről lépésre tervezhetjük meg a saját tananyagot, választhatunk számos beállítási lehetőség közül és különböző szűrők segítségével válogathatunk a kérdésekből.

Az így létrehozott tudáspróbát linken keresztül megoszthatjuk diákjainkkal és az elért eredményüket is ellenőrizhetjük.

reftantar.hu

Feladatok továbbfejlesztése

Több digitális feladattípust is új funkciókkal egészítettünk ki.

  • A hiányzó szavak feladatnál mostantól eldönthetjük, hogy megkülönböztesse-e a rendszer a kis- és nagybetűket, vagy ne vegye azt figyelembe az ellenőrzésnél.
  • A kiegészítés (drag&drop) feladatban megadhatunk hamis, vagyis helytelen válaszlehetőségeket is a helyesek mellett.
  • Bővült a szelektor (csoportosítás) feladat is, az eddigi három helyett öt csoportot is létrehozhatunk.
reftantar.hu - Feladatok továbbfejlesztése

Nevek elrejtése a ranglistán

Tanári visszajelzések alapján valósult meg ez a fejlesztés, amely során lehetővé vált, hogy a tanárok beállítsák a csoporton belül, hogy a diákok névvel vagy név nélkül lássák egymás eredményét a ranglistában. Természetesen a tanárok számára továbbra is mindenki névvel jelenik meg, a diákok pedig, amennyiben a tanár a nevek elrejtését választja, városneveket fognak a többi társuk neve helyén látni.

reftantar.hu - Nevek elrejtése

Naptár emlékeztető

Mostantól lehetőség lesz emlékeztetőt beállítani a felületen létrehozott naptárbejegyzésekhez. Az emlékeztető 1 órával vagy 1 nappal előbb küld egy rendszerértesítést a felhasználónak a közelgő határidőről, csoportbejegyzés esetén akár az egész csoportnak.

reftantar.hu - Új naptárbejegyzés emlékeztető