Ősszel folytatódik a tananyagfejlesztés

Szakmai tapasztalatcserére hívják a református pedagógusokat ősszel: a Református Tananyagfejlesztő Csoport több konferenciát is szervez a következő tanévben, a jó gyakorlatok mellett bemutatják a készülő tananyagtárat is. 2018. őszi-téli programajánló.

Konferencia

Programajánló

Iskolatúra

2018 szeptemberétől rendezvénysorozat indul „Iskolatúra” címmel, amely lehetőséget ad a református intézmények számára, hogy számot adjanak a náluk folyó – a református többlet szempontjából kiemelkedő – szakmai munkáról. A program célja, hogy az intézmények közötti tudásmegosztást, kapcsolatrendszert erősítsük, lássuk egymás jó gyakorlatait, innovációit.

Az őszi félévben négy intézménybe szervezünk „Iskolatúrát” érdeklődő intézményfenntartók, igazgatók, pedagógusok számára. Erről további információ ITT.

Bemutatkozik a Református Tananyagtár!

Szeretnénk minél több pedagógussal megismertetni a fejlesztést, és persze kipróbálni gyakorlatban is az elkészült anyagokat, ezért 2018. decemberig havonta egy-egy iskolába szervezünk bemutató látogatást, ahova pedagógusokat, intézményvezetőket várunk. A látogatás során a bemutató órák és azok tapasztalatainak megbeszélése mellett a Református Tananyagtár használatába is bevezetnénk az érdeklődőket, emellett lehetőség nyílik eszmecserére a református tananyagfejlesztés irányairól, a digitális pedagógia kihívásairól, örömeiről.

A Református Tananyagtárat bemutató rendezvényekre 2018 szeptembere és októbere között kerül sor. További részletek ITT.

Művészetpedagógiai konferencia

A Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnázium és Kollégium a Református Tananyagfejlesztő Csoporttal közösen művészetpedagógiai konferenciát szervez, amelyen az alábbi kérdésekre keresnek választ a meghívott előadókkal együtt:

  • Mi az, amit egyedül a művészet adhat a tanulóknak, ami jövőjüket is segíti?
  • Mekkora lehetőségünk van a változtatásra, milyen rugalmasságot engednek a szabályok (pl. a Nat)? Hogyan sáfárkodjunk az időkerettel?
  • Milyen tartalékok, jó gyakorlatok, elméleti rendszerek, ötletek, vélemények léteznek?

További információk a konferenciáról ITT.

A bibliai integráció a természettudományos oktatásban – jógyakorlat konferencia

A konferencia bővebb programjáról és további részletekről ITT.

A programokról részletesebben a reformatus.hu oldalán olvashat.