Hiszem és tudom

A gyerekekben nagyon sok komoly kérdés rejtőzik, amiket jó, ha bármikor feltehetnek. Keresztyén pedagógusként, szülőként, nevelőként legfőbb feladatunk, hogy nyitottak legyünk ezekre, és hiteles válaszokat adjunk: a tudományos ismereteket Istentől fakadó tényként tárjuk a teremtett világ titkait kutató gyermekek elé. Hiszem és Tudom című aloldalunk ebben nyújt segítséget.

A cambridge-i székhelyű Faraday Tudományos és Vallási Intézet a világ egyik vezető interdiszciplináris kutatási és ismeretterjesztő intézete a tudomány és a vallás területén. Küldetésük, hogy az „élet nagy kérdéseit” új megvilágításba helyezzék, s iskolák, egyetemek, tudományos közösségek, vallási intézmények számára közvetítsék. Hiszem és tudom aloldalunkkal ebbe a tudományos munkába kapcsolódtunk be, magyarra fordítva és kiegészítve a Faraday Kids elnevezésű program gyerekek nyelvén megfogalmazott anyagait.

A világűr titkai, Titokzatos bolygónk, Titkok könyvtára, A múlt titkai – aloldalunkon ebben a négy kategóriában várják az érdeklődőket kísérletek, játékok, felfedeznivalók, valamint a Szentírás tükrén keresztül adott válaszok a legtöbbször felmerülő (leginkább tudományos és sokszor kétkedő) kérdésekre. Szeretnénk, ha ezek folyamatosan bővülnének, ezért bátorítunk mindenkit, hogy tegye fel kérdéseit az Írj nekünk! menüpontban, mi pedig szakembereink (teológusok, természettudósok és pedagógusok) segítségével kidolgozzuk és megjelentetjük a válaszokat.

Fedezd fel a teremtett világ titkait a hiszemestudom.reftantar.hu oldalon!