Komplex szemléletű természettudomány

Jelen oldal eddig a Református Tananyagfejlesztő Csoport komplex természettudományi programjának előkészítését segítette – az itt korábban közzétett linkekről a kipróbáláshoz kapcsolódó, még nem végleges anyagokat lehetett elérni. Mivel az érintett témák tartalmainak kipróbálása végéhez ért, az előzetes (javítás előtti) anyagok elérhetőségét megszüntettük.

Amennyiben a program elkészült témáinak (Kert; Otthon; Szántó, mező, rét) tartalmaira kíváncsi, kattintson, és lépjen át Komplex természettudomány programunk „Érdekes kérdések egész évre”című oldalára!

A Református Tananyagfejlesztő Csoport a 2020/2021-es tanévtől elindítja a komplex szemléletű természettudományos oktatáshoz készült Tanári Ötlettár próbaévét!

Célunk, hogy a gyermeki érdeklődésre és kíváncsiságra építve mutassuk be az Isten által teremtett világ sokszínűségét, szépségét és törékenységét, és benne az emberi szerepvállalás jelentőségét!

A Tanári Ötlettár olyan ötlet-gyűjtemény, mely gazdag kínálatot, sokféle elérési módot ad a természettudományt 5-6. évfolyamon tanító Kollégáknak, hogy a minket körülvevő világ érdekes kérdéseit a gyerekekkel közösen gondolkodva válaszoljuk meg. Mindezt természetesen az új Nemzeti Alaptantervhez és a hozzá tartozó általános iskolai kerettantervhez igazítva, kiemelt hangsúlyt fektetve a természettudományos megismerési módszerek értő elsajátítására és begyakorlására.

Online segédanyagok

Lezárult a kipróbálás időszaka. Jelenleg nincs olyan tartalom, amit megjeleníthetnénk.

Online segédanyagok