Érdekes kérdések egész évre – akkreditált pedagógus továbbképzés

Elkészült és képzési jegyzékre került az „Érdekes kérdések egész évre” komplex szemléletű természettudományos nevelés 5-6. osztályosoknak című 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés.

Ezzel lezárult fejlesztő munkánk, amit Református Tananyagfejlesztő Csoportként vállaltunk.

„A Református Tananyagfejlesztő Csoport 5–6. osztályos természettudomány tantárgy fejlesztésére irányuló munkájának eredménye egy komplex szemléletű természettudományos nevelést segítő, ÉRDEKES KÉRDÉSEK EGÉSZ ÉVRE (Pedagógus ötlettár a természettudomány tanításához, 5–6. osztály) című, interneten elérhető sorozat, melynek 8 témája: Kert; Otthon; Szántó, mező, rét; Erdő; Csillagászat, idő; Belső-külső erők, energia; Az emberi test; Tűz, víz, levegő.
A fejlesztés eredményeinek hasznosulását, implementációját segíti ez a pedagógus továbbképzés. Segítséget nyújt ahhoz, hogy a természettudományt tanító kollégák időnként a tankönyv szövegétől kicsit eltávolodva, a természetes emberi kíváncsiságra építve – pl. a fent említett tevékenység gyűjteményekben található érdekes kérdések mentén – dolgozzák fel a tanítványaikkal a világ sokszínűségét, érdekességét, szépségét és törékenységét. Továbbá fejleszti a résztvevők rendszer szemléletét, s az ökológiai problémák megértetéséhez szükséges felkészültségét.”