Háziverseny a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskolában

Milyen izgalmas programokon vehetnek részt a Miskolci Állatkert Halloween Est látogatói? Hogyan épült Magyarország első kőszínháza és milyen híres művészek voltak a fellépők között? Hogyan alakult a város oktatásának a története az egyszerű plébánia iskolától az egyetemvárosig?

Ilyen és ehhez hasonló érdekességekkel ismerkedhettek a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola diákjai egy öt fordulós házi verseny keretében, aminek lebonyolítását a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkatársai segítették a Tudás fái rendszerében. A két korcsoportban (3-4. osztály és 5-6. osztály) nevező tanulók minden fordulóban egy-egy Miskolc és Szirma történetével és nevezetességeivel foglalkozó szöveget olvastak, majd az olvasottak alapján válaszoltak a Tudás fái rendszer kérdéseire és helyes válaszaik alapján szirmai petákokat gyűjtöttek. A verseny végén a legtöbb petákot megszerző tanulók könyvjutalomban részesültek a Kálvin Kiadó jóvoltából.

Az első három helyezett diák korcsoportonként:

3-4. osztály:
1. Nyírcsák Eszter
2. Nyírcsák Péter
3. Béres Benedek

5-6. osztály:
1. Hegyaljai Ákos
2. Bihari Márton
3. Szabó Nimród

Háziverseny_Miskolc_felső_3
Háziverseny_Miskolc_felső_2
Háziverseny_Miskolc_felső_1

Gratulálunk a résztvevőknek és a nyerteseknek, valamint köszönjük a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskolának az együttműködési lehetőséget, a Kálvin Kiadónak pedig a jutalomkönyveket!