Természettudományt tanító pedagógusok érzékenyítő műhelye

A Református Tananyagfejlesztő Csoport a 2020/2021-es tanévtől kezdve folyamatosan végzi az 5-6. osztályos Természettudomány tantárgy fejlesztésére irányuló munkáját, a komplex szemléletű természettudományos nevelést segítő Pedagógus ötlettár kidolgozását. Örömmel jelezzük, hogy elkészültek a munka produktumai, melyek között találjuk a 8 témakörben kidolgozott természettudományos tevékenységeket, foglalkozásokat is.

A Pedagógus ötlettár olyan ötletgyűjtemény, amely gazdag kínálatot, többféle tanulási lehetőséget kínál a Természettudományt 5-6. évfolyamon tanító kollégáknak, hogy a minket körülvevő világot érdekes kérdések mentén, a gyerekekkel közösen tevékenykedve válaszolhassák meg. A kidolgozott tevékenységeket és foglalkozásterveket a Nemzeti Alaptantervhez és a hozzá tartozó általános iskolai kerettantervhez igazítottuk. Kiemelt hangsúlyt fektettünk a természettudományos megismerési módszerek értő elsajátítására és gyakorlására.

Az érdeklődő kollégáknak így a Természettudomány komplex szemléletű tanítását és a Pedagógus ötlettár fejezeteinek használatát segítendő műhelyt szervezünk. A műhelyt Saly Erika és dr. Victor András vezeti.

Kinek ajánljuk? Az általános iskolák 5-6. évfolyamán Természettudományt tanító pedagógusoknak. (Elsősorban református iskolák pedagógusait várjuk, de ha marad szabad hely, szívesen látjuk más iskolák tanárait is.)

A Pedagógus ötlettárak megjelent bemutató köteteiből a résztvevők egy-egy példányt megkapnak ingyenesen.

Időpont: 2022. november 15. (kedd) 13:00-16:00 óra

Helyszín: Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti Iskola (3564 Hernádnémeti, Petőfi Sándor u. 85.)

A műhely tervezett programja
Regisztráció, érkezés
Köszöntés, bemutatkozás 10’
Szerethető természettudomány 40’
Természettudományos megismerési módszerek 40’
Pedagógus ötlettárak bemutatása 30’
Szünet 10’
Tanulás érdekes kérdések nyomán (csoportmunka) 40’
Kérdések, válaszok; kapcsolattartás módja 10’

FONTOS KÉRÉS! A foglalkozások online anyagának megismeréséhez szükség lesz laptopra. Kérjük, hogy aki teheti, hozza el a gépét!

Jelentkezési határidő: 2022. november 11. éjfél