Véget ért az Országos Református Multimédiás Bibliaismereti és Komplex Tanulmányi Verseny

Szívesen állunk azon református iskolák rendelkezésére, akik hasonló tanulmányi verseny szervezéséhez igénybe vennék a Tudás fái felületét. Ha ezzel kapcsolatban lenne kérdése, keressen minket a reftan@reformatus.hu e-mail címen!

A szentesi Kiss Bálint Református Iskola 2022-ben már 14. alkalommal rendezte meg az Országos Református Multimédiás Bibliaismereti és Komplex Tanulmányi Versenyt. Az idei évben a Református Tananyagfejlesztő Csoport is részt vett a szervezésben és a Tudás fái  rendszerében biztosítottuk az online fordulók, valamint a döntő egy részének lebonyolítását.

A két online fordulón 13 református iskola 54 csapata versenyzett. Kategóriánként a legtöbb pontot elérő 10 csapat jutott a döntőbe. Egy csapatot leszámítva mindannyian részt tudtak venni a döntőn, így összesen 68 diákot és kísérőiket köszönthettük Szentesen. Az alábbiakban egy összeállítás látható az online fordulók során beküldött tevékenységekből, ahol a diákoknak az volt a feladata, hogy egy vízhez kapcsolódó történetet vagy művészeti alkotást jelenítsenek meg.

A döntő résztvevőit Farkas Judit projektvezető és Karikó-Tóth Tibor intézményvezető köszöntötte, majd Fehér Csaba lelkész tartott rövid áhítatot.

Országos Református Multimédiás Bibliaismereti és Komplex Tanulmányi Verseny döntő

A verseny ideje alatt a kísérők számára a közeli Koszta József Múzeumba szerveztünk látogatást.

A döntő során a Tudás fái rendszerében és azon kívül is oldottak meg feladatokat a diákok, amelyekkel a víz témájában szerzett tudásukat és kreativitásukat egyaránt megmutatták.

A Tudás fái tesztek  – hasonlóan az elődöntőhöz – különböző tantárgyak (irodalom, ének, természettudomány, hittan) vízhez kapcsolódó kérdéseiből álltak. A helyszínen Szalai-Németh Natália digitális koordinátor segítette a diákokat.

Országos Református Multimédiás Bibliaismereti és Komplex Tanulmányi Verseny döntő

Ezen kívül a 5-6. és 7-8. osztályosok egy bibliai témájú rejtvényt oldottak meg, valamint a vízszennyezés témájában tartottak prezentációt.

Országos Református Multimédiás Bibliaismereti és Komplex Tanulmányi Verseny döntő

A 3-4. osztályosok a teszt kitöltése után kreatív feladatokban vettek részt. A magukkal hozott alapanyagokból elkészítették Magyarország domborzati térképét és különböző történeteket jelenítettek meg drámajátékkal.

A jó hangulatú napot közös ebéd és az eredményhirdetés zárta. A végeredmény az alábbi lett:

Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük a Kiss Bálint Református Általános Iskola munkatársainak az együttműködést!

A versenyről és fordulókról részletesen olvashat a Tovább gombra kattintva.

További képek az eseményről: