A „Lábnyomaink a nagyvilágban” vetélkedő döntőjéről

2021. november 29. és december 5. között rendezzük a “Lábnyomaink a nagyvilágban” döntőjét, melyen az első fordulót sikeresen teljesítő játékosok vehetnek részt. A döntő résztvevőire egy kihívásokkal teli kérdéssor vár.

A DÖNTŐRŐL

A továbbiakban kérdés-felelet formájában adjuk meg a döntőhöz kapcsolódó legfontosabb információkat. A lenti címekre kattintva egy-egy lenyíló ablakban lehet elolvasni a válaszokat, melyek reményeink szerint a kvízek lejátszásához szükséges minden részletet tartalmaznak.

A döntő kvízek a nyitóoldalon, az ajánló első pontjában érhetőek el, a Lábnyomaink döntőre kattintva a feladatokat azonnal el is lehet indítani. A lentiekben képekkel is bemutatjuk ezt:

A döntő kvíz az ajánlóban (külön kiemelve):

 

A címre kattintva megjelenő panel, melyről a kvíz elindítható:

Az online döntő során egy 47 feladatból álló kérdéssort kell megválaszolni, melyben minden témakörhöz (lábnyomhoz) kapcsolódóan egy-egy, már korábban megismert kérdés szerepel.

A döntő november 29. és december 5. között zajlik. A döntő résztvevő ebben az egy hétben érik el a döntő feladatsort, melyet csak egyszer játszhatnak le. A játékot, annak elindítását követően nem lehet megszakítani.

Akkor tekinthető befejezettnek egy játék, ha azt december 5-én 23:59-ig lezárják.

Hogy a döntő résztvevői mikor játsszák le a kvízsort, maguk döntik el. A lényeg, hogy december 5-én éjfélig befejezzék azt.

Van azért pár jó tanács, ami segíthet az időpont és a helyszín kiválasztásában:

  • Fontos, hogy a játék alatt végig stabil maradjon az internetkapcsolat. Ha akadozik, az nehezíti a kérdések betöltését, vagy meg is akaszthatja azt, ami komoly hatással lehet a végeredményre.
  • Érdemes úgy megválasztani a kitöltés időpontját (és akár a helyszínét is), hogy a kitöltés során senki ne zavarja meg a játékost.

A kitöltésre minden döntősnek maximum 1 óra álla rendelkezésére, de az átlagos idő ettől valószínűleg jóval kevesebb. Ha valaki elég felkészült 15-20 perc alatt is képes átjutni a 47 kérdésen.

Fontos azonban, hogy a résztvevők ne a gyorsaságot részesítsék előnyben. Egy kihagyott információ, vagy félreértelmezett kérdés gyorsan rossz választ eredményezhet, így inkább olvassunk el mindent kétszer, mielőtt a válaszokra kattintunk.

A feladatsort a döntő minden résztvevője csak egyszer töltheti ki. Épp ezért fontos, hogy jól felkészüljünk, és körültekintően válasszuk meg a játék időpontját és helyét.

Ha valaki szeretné átnézni a korábbi kérdéseket, könnyen megteheti. Ehhez a nyitóképernyő “Tananyagok” fülének “Témakörök” opciójára kell kattintani, majd a „Az Idő kereke” cím alatt található “Lábnyomaink a nagyvilágban – büszkeségeink” címkét kell kiválasztani. Az ezt követően megjelenő ablakban a “Kvízek-tudástár” gombra kattintva az összes téma megtalálható.

Jó tanácsok a döntősöknek

  • Akkor játssz, amikor biztos, hogy nem zavar senki!
  • Ott játssz, ahol biztos, hogy a teljes játék alatt stabil marad az internetkapcsolat!
  • Ne kapkodj – olvass el inkább mindent kétszer!

Sok sikert!

NYEREMÉNY

Minden döntős oklevelet kap, a döntő győztese pedig egy LEGO Taj Mahal szettel gazdagodik.

A további kérdéseket a tudasfai@reformatus.hu címre várjuk!