Interaktív tájékoztató nap tanítók számára az alsós szöveggyűjteményekről

Egyik legnépszerűbb kiadványunk az alsós irodalmi szöveggyűjtemény-sorozat, amelyben Miklya Luzsányi Mónika és Miklya Zsolt 4 kötetnyi verset, mesét, történetet válogatott össze kortárs és klasszikus magyar szerzők írásaiból, több évtizedes pedagógiai tapasztalattal. A szöveggyűjteményekhez tanítói ötlettárak és online segédanyagok is készültek, amelyek közvetlenül segítik a szövegek feldolgozását.

Az alsós szöveggyűjteményeinkhez kapcsolódva 1 napos tájékoztató programokat tervezünk református iskolában tanítók számára.

A tájékoztató programja: A kötetek szerkesztői és az ötlettárak szerzői Miklya Luzsányi Mónika és Miklya Zsolt vezetik az interaktív bemutatót. A résztvevők betekintést nyerhetnek a 4 évszakhoz kapcsolódó szöveggyűjtemény sorozatba (összesen 4 kötet), megismerhetik a kapcsolódó tanítói ötlettárakat, amelyek komplex megközelítésű foglalkozásterveket tartalmaznak. A program során kóstolót adunk a tevékenység-, és felfedező-tanulás alapú, összművészeti irodalomtanítási módszerekből, saját élményen keresztül.

Októberben Budapesten került sor az első alkalomra.

A résztvevő kollégák visszajelzései alapján a kötetek módszertani megközelítése újszerű, a tréning gyakorlati feladatai nagyban segítik az adaptációt. A résztvevők szerint az általános iskolai irodalomtanításban azért is lehetnek hasznosak ezek a kiadványok, mert: „Megmozgatja a gyerekek fantáziáját, előhozza a kreativitásukat.” „Minden gyerek tud olyan területet választani, amiben sikeres lehet.” „Kortárs írásokkal találkozhatnak a gyerekek.” 

A következő rendezvény 2022 januárjában, Hajdúszoboszlón lesz. Kérünk, hogy ezt a meghívást oszd meg a tanító kollégákkal és, ha lehet, delegáljon az iskola tanító kollégát, kollégákat a programra! 

Minden résztvevő megkapja a teljes szöveggyűjtemény sorozatot és a hozzájuk tartozó tanítói ötlettárakat ajándékba, ami reményeink szerint lehetőséget nyújt az intézmény számára a kiadványok mélyebb megismerésére. A programon résztvevőket vendégül látjuk egy szendvicsebédre.

A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött, a program jellege miatt az első 25 jelentkezőt tudjuk fogadni.

Időpont: 2022. január 8. szombat 10.00-16.00

Helyszín: Hajdúszoboszló – Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (4200 Hajdúszoboszló, Kálvin tér 3-5.)

A jelentkezési űrlap az alábbi linken található: JELENTKEZÉS.

Jelentkezési határidő: 2021. január 3. hétfő