Megjelent a Hírmondó!

„A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz.

Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz.” (1Kor 12,4–5)

Az elmúlt tanévben megtapasztalhattuk a digitális távolléti oktatás előnyeit és hátrányait, lehetőségeit és veszélyeit. A nyári hónapokban a küzdelmes munka helyét a gondolatok rendezése és a feltöltődés vette át. Számunkra is jó alkalom volt ez, hogy áttekintsük, mire jutottunk az elmúlt időszakban, milyen feladataink vannak a 2021/2022-es tanévben.

Sokat segített ebben az a helyzetelemzés, amelyet a református intézmények vezetőivel készített interjúk alapján végeztünk. Köszönet érte minden válaszadónak! Jó volt látni, hogy a fejlesztés irányai és az igények mennyire összhangban vannak. Ugyanakkor azt is látnunk kell, hogy sok tananyagunkról nem értesültek még az intézmények pedagógusai. Ennek egyik oka a személyes találkozások elmaradása volt; az online beszélgetések, workshopok helyettesíteni tudják, de pótolni nem a közvetlen találkozásokat.

Az elmúlt időszakban több református intézménybe is meghívást kaptunk, ahol kiadványainkat és digitális fejlesztéseinket népszerűsíthettük. Átalakítottuk honlapunkat, így sokkal könnyebben tudják elérni a tananyagokat a reftantar.hu oldalra látogató kollégák. Ősszel elkészülnek kiadványaink, elindulnak új tananyagfejlesztések és -kipróbálások is: alsó tagozaton továbbra is a szövegértés áll a középpontban, emellett többek között elindítjuk a 6. osztályos természettudományi, a gamifikált irodalomtanítási, illetve folytatjuk az alkotópedagógiához kapcsolódó fejlesztéseket.

A tanévet indító Hírmondónkat ennek a sokszínűségnek a jegyében állítottuk össze. Köszönjük intézményeink nyitottságát, a közös gondolkodást, a tanácsokat, amelyekkel segítették szolgálatunkat!

A kiadványt nyomtatott formában minden intézménybe eljuttattuk, online pedig itt olvashatják!

A Református Tananyagfejlesztő Csoport munkatársai

Lapozzon bele a Hírmondó új kiadásába!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.