Tervezz velünk! – Ünnepek és jeles napok a Reftantáron

Az ünnepekre való felkészülés az iskolai életben is kihívások elé állít minket. Jó lesz a tavalyi vers idénre is? Ugyanazt mondjam el egy évforduló kapcsán, mint az elmúlt években? Persze, hiszen, az ünnepeinknek örök üzenete is van. Ugyanazt, de máshogy? Ha még keresi a válaszokat, engedje, hogy mi is segítsünk kicsit!

Az ünnepkörök, évfordulók, jeles napok gazdagításához szeretnénk hozzájárulni új összeállításunkkal, amely a nyitóoldalról „Pedagógusoknak” ikonra kattintva érhető el. Összegyűjtöttük egyházi és nemzeti ünnepeinkhez, jeles napokhoz kapcsolódó tananyagainkat, amelyek a tanév rendjéhez igazodó sorrendben jelennek meg ezen az oldalon.

Reformáció napja, advent és karácsony, húsvét, pünkösd vagy éppen a ’48-as, ’56-os események, de megjelenik a magyar kultúra napja, a víz világnapja és a Nemzetközi Roma Nap is. Az érdeklődő találhat itt játékot és kvízt, irodalmi szöveget, óratervezetet és további segédanyagokat, amelyek konkrét segítségként vagy akár inspirációként szolgálhatnak egy-egy ünnepi alkalomra való felkészüléshez.

Az ünnepek mellett a tanév során megjelenő potenciális témahetekhez pl.: Európai mobilitási hét, Teremtés hete is ajánlunk tananyagainkból, amelyek a programokhoz tartozó honlapok kínálatát bővítve további lehetőséget biztosítanak egy-egy téma feldolgozásához.

Elő a naptárakkal! Tervezz velünk!

https://reftantar.hu/unnepek-jeles-napok/