Daloskönyv

Daloskönyvünket Lukin László és Ugrin Gábor középiskolai Ének-zene tankönyvének újabb dalokkal való kiegészítéseként adjuk közre, énekelni szerető 9–10. évfolyamos diákok és tanáraik számára.

A jelenlegi középiskolai ének-zene tankönyvet már az 1980-as évek óta használjuk, s bár időközben számos megújuláson és átdolgozáson átesett, szükségesnek láttuk, hogy a tankönyvben található dalanyag mellé – mely kiváló és igényes válogatás eredménye – ajánljunk további, ének-zene órákon énekelhető dalokat. A daloskönyv összeállításakor arra törekedtünk, hogy minél több, változatos műfajú és hangvételű dallal találkozhassanak a diákok. Ennek megfelelően kiadványunk a középkortól a kortárs zenéig sokféle dallamot tartalmaz, melyet tetszés szerint használhatnak fel a pedagóguskollégák is.

A kiadvány teljes egészében elérhető online, valamint minden dal kottája egyesével is letölthető. Elkészültek az éneklést segítő zongorakíséretek Pongor Gábor előadásában, valamint a népdalok esetében gitárkíséreteket is találnak Ruzics Csilla előadásában. A dalok mellett megtalálható egy-egy link is, amely az adott dal korábbi előadását mutatja meg. Valamint a Megzenésített versek és új dalok esetében elérhető egy-egy videó is, amely a dal zongorán történő bemutatását segíti. Ezeket a zongoralecke gombra kattintva nézhetik meg.

Cím: Daloskönyv 9-10. osztály
Kiadja: Magyarországi Református Egyház Református Tananyagfejlesztő Csoport, Budapest, 2020.
Szerkesztette: Pongor Gábor
Tördelés, nyomdai előkészítés, borítóterv: Rezessy Szabolcs
72 oldal, online

Lapozzon bele a kiadványba

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Online segédanyagok

Népdalok

Kattintson, és ugorjon a kategória dalaihoz!

Évszázadok dalai

Kattintson, és ugorjon a kategória dalaihoz!

Megzenésített versek, új dalok

Kattintson, és ugorjon a kategória dalaihoz!

Más népek dalai

Kattintson, és ugorjon a kategória dalaihoz!

Népdalok

Évszázadok dalai

MEGZENÉSÍTETT VERSEK, ÚJ DALOK