Miért kell a szülő/gondviselő e-mail címe?

Miért kell?

A 16. életévét be nem töltött diák Református Tananyagtár oldalon történő regisztrációjához legalább az egyik szülő/gondviselő beleegyezésére és jóváhagyására is szükség van.

Ennek oka, hogy a regisztráció során több személyes adatot (így a gyermek nevét, e-mail-címét és aktuális református oktatási intézményét) is rögzíteni kell a Református Tananyagtár rendszerében. Azonban ezek tárolásához és kezeléséhez – a hatályos jogszabályok szerint – egy 16. életévét még be nem töltött gyermek hozzájárulása nem elegendő.

A szülő/gondviselő hozzájárulását úgy tudjuk megszerezni, ha értesítjük őt a diák regisztrációs szándékáról. Ehhez pedig szükségünk van az e-mail-címére.

Hogyan használjuk fel?

A diák regisztrációját követően e-mailt küldünk a szülő/gondviselő címére. Ebben a levélben tájékoztatjuk a legfontosabb teendőkről, és megkérjük, hogy a szövegben elhelyezett gombok segítségével jelezze nekünk, hozzájárul-e a regisztráció véglegesítéséhez és a gyermek személyes adatainak kezeléséhez.

Amennyiben nem járul hozzá (és ezt egy újabb felületen meg is erősíti), a regisztrációkor megadott összes adatot töröljük a rendszerből.

Ha hozzájárul, úgy véglegesítjük a regisztrációt, és a gyermek adatait az Adatkezelési tájékoztatóban szereplőknek megfelelően tároljuk és kezeljük.

A szülői/gondviselői hozzájárulás bármikor visszavonható. Ennek érdekében a szülői/gondviselői e-mail-címet is tárolnunk kell a gyermek személyes adataihoz kötötten.

Kérdése van?

Amennyiben a fent írtakkal kapcsolatban kérdése merült fel, írjon nekünk a reftan@reformatus.hu címre. Kollégáink részletes választ küldenek a megkeresésére.