Kiadványok


A Református Tananyagfejlesztő Csoport igényes kivitelű, magas szakmai színvonalú kiadványokkal szolgálja a református intézményekben folyó nevelő-oktató munkát. Célunk, hogy minél változatosabb pedagógiai környezetben használható tananyagokat hozzunk létre. Az egyes kiadványok borítójára kattintva elérhetőek a kapcsolódó digitális kiegészítő anyagok és tanári segédanyagok is.

Történetek a Bibliából

Tíz történetben olvashatunk a szabadító Szeretetről magyar és angol nyelven, három fiatal illusztrátor csodálatos képein elevenedik meg a Biblia világa. Családi, gyülekezeti, iskolai használatra, nyelvgyakorláshoz egyaránt ajánljuk a könyvet.

Kattintson, és nézzen bele a kiadványba! »

Jóság néni csokija

Nyolc kis történetben hallgathatunk bele fiatal hősünk gondolataiba, ismerkedhetünk meg mindennapjaival, családi és iskolai örömeivel, bánataival. Mindeközben mi magunk is jobban megértjük, hogyan válhat életünk gyümölcsözőbbé.

Kattintson, és nézzen bele a kiadványba! »A Nap háza

16 kortárs vers és mese került be ebbe a gazdagon illusztrált kötetbe. Olyan szövegek, amelyek nyelvi fordulataikkal szórakoztatnak, engednek rácsodálkozni magunkra és a teremtett világ sokszínűségére.

Kattintson, és nézzen bele a kiadványba! »

Iskolaböngésző

A református iskolába készülő vagy éppen annak első napjaival ismerkedő gyerekek számára készült képes kiadványunk a család-iskola-gyülekezet kapcsolódásairól mesél szavak nélkül is szemléletesen.

Kattintson, és nézzen bele a kiadványba! »Pecúrok

Tóth-Máthé Miklós saját élményei alapján írt ifjúsági regénye a sárospataki kisdiákok II. világháborút követő – hol felhőtlen, hol súlyos gondokkal terhelt – kalandos mindennapjaiba enged bepillantást.

Kattintson, és nézzen bele a kiadványba! »

Mit olvassunk?

50 olyan könyvet válogattunk a „Mit olvassunk?” katalógusba, amelyeket magunk is élvezettel olvastunk, és ezért jó szívvel ajánlunk elolvasásra azoknak, akik tartalmas, izgalmas, kortárs irodalmi művekkel szeretnének megismerkedni.

Akkordos korálkönyv

A gyűjtemény gyakorlati segítséget kíván nyújtani az egyházi ének-, ének-, valamint hittantanároknak, énekvezetőknek, kántoroknak, lelkészeknek, keresztyén zenekaroknak és mindenkinek, aki ismeri és használja ezt a fajta jelölésmódot.

Komplex – nem tantárgyi – tanulásszervezési formák

A kiadványban mintaként bemutatjuk a fejlesztésben részt vevő 7 iskola 12 kidolgozott, kipróbált, s a tapasztalatok beépítésével módosított komplex tanulásszervezési modulját: 3 erdei iskolai programot, 3 témanapot/témahetet, 4 projektet, 2 kutatás alapú tanulási modult.

Kattintson, és nézzen bele a kiadványba! »

A keresztyén pedagógiai esszenciája

A keresztyén pedagógia esszenciája a hollandiai Driestar keresztyén pedagógusképző központtal együttműködésben készült. A magyar változat az eredeti holland, illetve annak angol nyelvű nemzetközi változatához képest két – a könyvet magyar kontextusba helyező – rövid tanulmánnyal is kibővült.
Megújuló energiák

A kötet a református iskolarendszer innovatív folyamatainak vizsgálatán keresztül igyekszik erősíteni a református és a teljes közoktatási iskolarendszer közötti kapcsolatokat, az eltérő fenntartói csoportokhoz tartozó intézmények közti párbeszédet.

Alapvetés

Ez a kötet a közös gondolkodás útján indít el lelkészeket és szaktanárokat, fenntartókat és alkalmazottakat, iskolákat és gyülekezeteket. Kész megoldást nem kínál, de a megoldás irányába határozott lépést tesz, társalgásra ösztönöz.